Ogłoszenie

Żeby móc pisać wątki i posty, musisz się zarejestrować ;)

#1 2025-07-03 22:06:18

aleksis

King

Punktów :   

Budowalne

Hejeczka

Zastanawiam się nad wyborem betonu w mojej okolicy i widziałam ofertę beton świebodzin   firmy  BT  Top  Beton . Podobno to dobra jakość w rozsądnej cenie. Ktoś miał okazję współpracować z tym dostawcą?      Co  mozecie napisać na ich temat???

#2 2025-10-26 10:23:34

muniak

Wódz

Punktów :   

Re: Budowalne

Częsty błąd: bazowanie na “mapce od sprzedającego” zamiast aktualnego wyrysu. Tutaj macie wyjaśnione, jak zamówić świeże dokumenty i na co zwrócić uwagę przy odbiorze: https://www.archon.pl/wypis-i-wyrys-z-r … -art-10404. To jeden z tych kroków, które później ratują nerwy i budżet.

#3 2025-11-25 07:24:22

Dlqopaaq

Nowy użytkownik

Punktów :   

Dla osób, które stoją przed wyborem mocy instalacji — tu jest punkt wyjścia: Fiberlink Fotowoltaika. Pytanie: jak liczycie profil zużycia (dzień/noc, taryfy), żeby nie przestrzelić z wielkością?

#4 2025-12-01 17:15:32

aleksis

King

Punktów :   

Witam! Szukam szczelnej szafy zewnętrznej (outdoor) do zabezpieczenia urządzeń komunikacyjnych i inwerterów. Właśnie sprawdzam: https://b2b.loob.com.pl/pl/list/telekom … ne?page=2. Myślę o zakupie. Zastanawiam się, jaka klasa IP jest absolutnie niezbędna dla szafy na zewnątrz w polskim klimacie? Czy ktoś z Was ma doświadczenie w montażu szaf Loob i może polecić model, który ma efektywny system wentylacji/chłodzenia, aby inwerter się nie przegrzewał latem?

#5 2025-12-21 13:24:30

muza

Elita

Punktów :   

Ostatnio spotkałam się z czymś takim jak przyłącze ciepłownicze przy okazji rozmów o nowych inwestycjach mieszkaniowych. Zastanawiam się, jak w praktyce wygląda proces przyłączania budynku do sieci i ile formalności trzeba przejść. Słyszałam, że wiele zależy od lokalizacji i istniejącej infrastruktury. Czy ktoś miał z tym styczność i może powiedzieć, jak długo to realnie trwa? Ciekawi mnie też, na co zwrócić uwagę na samym początku.

#6 2026-02-04 11:17:58

muniak

Wódz

Punktów :   

Z ciekawości zerknęłam na agregaty trójfazowe i wyszło, że często są wybierane „na zapas”, bez realnej potrzeby. Lepiej wcześniej sprawdzić parametry i zastosowanie. Jakby ktoś chciał to porównać, to można zajrzeć tutaj: https://www.gotexbudowlane.com.pl/trojf … adotworcze. Jakie macie doświadczenia?

Stopka forum

RSS