Ogłoszenie

Żeby móc pisać wątki i posty, musisz się zarejestrować ;)

#1 2025-06-25 17:53:37

muza

Wódz

Punktów :   

Hobby

W laboratorium często spotykam się z potrzebą dokładnego oznaczania wody w próbkach, dlatego szukam sprzętu, który to usprawni. Kulometr wydaje się być idealnym rozwiązaniem do takich zastosowań. Interesuje mnie, jak oceniacie jego funkcjonalność i czy faktycznie ułatwia pracę. Ktoś ma doświadczenie z tym urządzeniem i może coś doradzić?

#2 2025-08-31 05:13:52

aleksis

Elita

Punktów :   

Re: Hobby

Rozważam wynajęcie przestrzeni do prób i podczas poszukiwań natknęłam się na browar mieszczański. Dźwiękowa stworzyła tam świetne warunki dla muzyków – pełne wyposażenie i fajna atmosfera. Bardzo mnie kusi, żeby spróbować. Zastanawiam się tylko, jak z akustyką i komfortem w czasie dłuższych sesji. Ktoś coś podpowie?

#3 2025-10-06 13:49:31

muniak

Super użytkownik

Punktów :   

Tak mnie coś tknęło i zaczęłam grzebać w temacie dmuchaw: ważne są m³/h i prędkość powietrza, ale też masa sprzętu przy dłuższej pracy. W artykule https://www.gotexbudowlane.com.pl/jaka- … rzadkowych podpowiadają, kiedy wystarczy akumulator, a kiedy lepiej postawić na spalinę. Fajnie też mieć funkcję odkurzacza z rozdrabnianiem. Siedzicie w akku w jednym ekosystemie baterii, czy wolicie jedną spalinę na cały ogród i nie martwicie się ładowaniem?

#4 2025-10-07 03:54:40

muniak

Super użytkownik

Punktów :   

Gdzieś mi to mignęło i przypominam: przy świecach i wtryskach lepiej mieć nasadki cienkościenne i z gumą trzymającą element. Podrzucam dział https://www.quatros.pl/kategoria/narzed … grzechotki, bo są tam też przeguby kardana i pokrętła, które ułatwiają dojście pod kątem. Na plus skala Nm na kluczach dynamometrycznych, jeśli są w zestawach. A może ktoś zna coś lepszego?

#5 2025-10-21 12:05:30

muniak

Super użytkownik

Punktów :   

W sumie przy city breaku pomaga szybki skrót: gdzie jest „rynek”, co tam zobaczyć i jak połączyć to z innymi atrakcjami w zasięgu spaceru. W tym przewodniku macie kontekst i praktyczne tipy, więc łatwiej ułożyć sensowną pętlę po centrum: szczecin rynek. Ja bym dorzuciła kawę po drodze i zachód słońca nad wodą, jak Wy to komponujecie?

Stopka forum

RSS